VERKSAMHET


Hangon Kennelkerho järjestää koulutuksia ja kursseja koiraharrastajille Hangossa.
Vi har idag ett digert utbud av kurser och skolningar året runt. Vi ger nya, och gamla, medlemmar möjlighet till att prova på det mesta som finns att erbjuda hundägare. Vi ordnar kurser inom lydnad, brukshundsgrenar (spårning och människosök), canicross (terränglöpning med hund), vattenräddning, apportering och agility.
Vi anlitar även utomstående skolare för kortare skolningsdagar - de som hittills ordnats har varit omåttligt populära bland våra medlemmar. Riitta Jantunen-Korri och Pekka Korri (Kennel Tending), Asko Jokinen, Janita Leninonen och Susanna Mölsä är exempel några utomstående skolare som föreningen anlitat.
Vi försöker även ordna föreläsningar med olika teman (t.ex hundutställningar, skolning) som kan intressera våra medlemmar.
Vi ordnar åtminstone ett officiellt brukshundsprov, såsom beteendeprovet (finska: käyttäytymiskoe), även kallat BH-prov (från tyskans Begleithund prüfung ), årligen. För att skaffa erfarenhet ordnar vi även inofficiella prov.
År 2008 ordnade föreningen två inofficiella lydnadsprov, en inofficiell agilitytävling samt en inofficiell hundutställning, en s.k. Match Show.
Vi ordnar även små evenemang för våra medlemmar, såsom medlemskvällar och julfest. 2007 firade föreningen sitt 60 års jubileum med en större fest på hotell Regatta i Hangö.